Inert Gas Exchange, Bubbles, and Decompression Theory (DAN Europe) - Dutch
 

Alle duikers zien de mogelijkheid op decompressieziekte (DCZ) onder ogen, hoe klein de kans erop ook is. Het is vreemd hoe een dergelijke potentieel verwoestende verwonding te maken kan hebben met de mysterieuze werking van de biologie, maar het begrijpen van deze mysteriën is de sleutel tot het zeker zijn dat het risico van DCZ op een acceptabel niveau blijft.

Deze presentatie gaat over een paar van de fundamentele principes die de uitwisseling bepalen van inert gas tussen de omgeving en het weefsel, en in het bijzonder de diepgaande effecten die belformatie kan hebben op uitwisseling van inert gas. Deze ideeën worden in een historische context geplaatst om te laten zien hoe de decompressietheorie ontwikkeld is en hoe dit van invloed is geweest op de ernst van DCZ.

Dit programma bevat videofilmpjes. Een internetverbinding met hoge snelheid wordt ten sterkste aangeraden om dit educatieve programma te bekijken.

Deze presentatie is gratis voor DAN leden, mede dank zij de lidmaatschapsbijdragen. Log eenvoudigweg in op de website en je kunt de presentatie direct benaderen. Aan niet leden wordt € 20 in rekening gebracht voor het bekijken van dit programma.

Het programma duurt ongeveer een uur om af te ronden.

Belangrijke aantekening voor DMT’s gecertificeerd door de National Board of Diving and Hyperbaric Medical Technology: Deze cursus is beoordeeld en goedgekeurd voor 2 CEU’s ( studiepunten) in de categorie A door de National Board of Diving and Hyperbaric Medical Technology als een Diving Medical Technician cursus. Lever het certificaat van afronding bij de NBDHMT in en verzoek om toevoeging ervan aan je dossier.

Deze cursus is beoordeeld en goedgekeurd voor 2 CEU’s ( studiepunten) in de categorie A door de National Board of Diving and Hyperbaric Medical Technology als een Diving Medical Technician cursus. Lever het certificaat van afronding bij de NBDHMT in en verzoek om toevoeging ervan aan je dossier.


Een PIN code is vereist om deze cursus te volgen. Geef het hieronder of log in aan de linkerkant als je al voor deze cursus ingeschreven bent.

PIN: